vrijdag 15 mei 2015

De realiteit is soms raarder dan je bedenkt.

Afgelopen week heb ik een goede hoop energie in solliciteren gestoken. En daarnaast opruimklussen van de huwelijksdetails (bedankjes, spullen opruimen en teruggeven, lijsten bestellen), waarbij ik ook een flink aantal zaken op MP heb gezet. Deze spullen lopen nog wonderbaarlijk goed, en centjes zijn altijd welkom natuurlijk.

Zo hadden we op het laatste moment een restpartij van 44 paraplus op de kop getikt, 30 km verderop. Net een lekker fietsritje, voor mij, ik wou toch nog wat kilo's kwijt voor de jurk. Kostte ons de kop niet, en geen benzine. En  we hadden de zekerheid dat de gasten droog konden zitten en rondlopen. Mooi! Ik ben een zorgenmakertje en haal me graag rare dingen in het hoofd. En zorgen wilden we niet op "onze" dag.
Deze paraplu's hebben we niet nodig gehad. Dus op MP gezet, want ze waren een goede deal. Dachten wij, en dat vonden meer mensen, want de paraplu's krijgen aardige boden, en het lijkt erop dat we geen geld op gaan verliezen. Mooi! Dat ik mijn inschatting kan testen is fijn, soms bedenk ik van die rare dingen. En dat we zonder geldverlies mijn zorgen konden fixen is ook fijn, en er zijn nog paraplu's over, dus theoretisch kunnen we zelfs winst maken. Geld verdienen door je (imaginaire) zorgen te fixen, zou ubermooi zijn.

De eerste set werd vanochtend opgehaald, en ik had even een reality shockje: de meneer kwam binnen en wou snel afrekenen, want "hij had z'n motor niet afgezet". ???? Ik zit zo in de consuminder gewoontes, dat ik dat niet eens zou bedenken om te overwegen om te doen. Maar goed, ik wou het ook snel afhandelen.
Dus hup, even naar de kamer waar de para's lagen, hup even de para's van zijn keuze gepakt en de deal afgehandeld. Met 6 paraplu's een kwart van de kosten gedekt nu. Mooi!
Toen zag ik z'n auto ruim boven de geparkeerde auto's in de straat uitsteken. Een echte SUV! Zo een waar meneer Geldsnor net over had gezegd dat alleen consuckers ze kopen en daarmee laten zien dat ze niet kunnen rekenen en niets van auto's afweten. Ik wist niet dat die ook in Nederland rondreden, ik dacht dat dat een Amerkaans verhaal was. Maar het was er precies zo een als op het blog, maar dan wit he.
Ik liep even mee naar buiten om zeker te weten dat het echt was, dat ik het niet verzon. De banden eindigden boven m'n broeksriem. De (geblindeerd) cabine zwaaide open en ontving de paraplu's. Het dak zat ruim ende ruim boven de 2 meter hoog, ik had het gevoel dat ik het huis aan de andere kant van de straat niet meer kon zien nu. De meneer babbelde rustig door over de paraplu's waarmee hij de mensen in z'n sloepje droog wilde houden. Sympathieke man dat -ie zo bezorgd is voor z'n gasten. Echt mooi van 'm.

Ik zit nu even bij te komen van de verwarring: de meneer die deze (totaal inefficiente en onnodig dure) wagen rijdt, en die in een sloepje vaart (zijn ook geen goedkope bootjes), koopt wel via MP. De onlogica vat ik nog niet helemaal. Maar ik moet Psychologeld nog uitlezen, misschien komt het dan wel goed. Of zo.
En deze bizarre wagens bestaan echt, en rijden zelfs in Nederland. Ben ik nu gehersenspoelt door consuminderen dat ik me niet meer kan voorstellen dat deze auto's hier rijden? Ik heb ze in al m'n fietstochten niet gezien. Wel kleinere, deze niet.
De update van m'n verdere leven en realiteit komt nu iets later, als ik deze realiteit in m'n hoofd een plekje heb gegeven. Hoe vaak hebben jullie zo'n echt grote SUV al zien rijden? En hebben jullie tips hoe ik deze mensen kan snappen waarom ze zo'n auto rijden?

14 opmerkingen:

 1. Nog niet zien rijden. En ik snap het ook niet. Maar ik weet wel dat mensen andere smaken hebben. En andere prioriteiten. Om zo'n auto (en een sloep) te bezitten moet je bezuinigen op andere zaken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's misschien wel een heel logische verklaring. Dank je!

   Verwijderen
 2. Ja, wel zien staan en rijden. Die auto's passen niet eens fatsoenlijk in een parkeervak. Ik denk niet dat die mensen echt praktisch zijn ingesteld. Maar goed, ik moet mijn mond houden. Heb zelf een aangepaste auto om mijn kind in rolstoel te kunnen vervoeren en da's ook geen kleintje (past nét wel/niet in een parkeervak) dus....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw auto dient duidelijk het doel waar ie voor gemaakt is. Dat snap ik ook prima, net zoals ik de extra grote gehandicaptenvakken daarvoor snap. En volledig achtersta.
   Deze man snap ik niet, maar da's goed voor mijn mentale elastiek oefeningen.

   Verwijderen
 3. Ieder het zijne toch? Ik vind zo'n suv ook niet bepaald praktisch, maar als iemand anders er blij mee is... Mijn zegen heeft hij hoor. Net als met die sloep. Als die man dat nou kan betalen, wat is dan het probleem? Moet hij toch zelf weten of hij daar geld aan uitgeeft? Lijkt mij trouwens ook wel leuk zo'n sloep. lekker varen op het water... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging me niet om het niet mógen uitgeven van het geld, maar de onlogica van die uitgaven met MP. Iedereen mag geld uitgeven (heet goed voor de economie), zeker als ze het hebben, of ik de uitgave nu snap of niet.

   Verwijderen
 4. Ze zijn leuk.min R'dam reed een verlengde SUV. Die kon de bochten niet nemen op de kop van zuid. Moest steken om de bocht te nemen. Lachen,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ken die SUV's wel. De bestuurders rijden vaak niet beter dan die in de kleinere SUV's... Eigenlijk zouden die dingen gewoon een vrachtwagenrijbewijs en dodehoekspiegels verplicht moeten hebben (en nee, geen fan...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een discussie over verkeersgedrag is voor een ander blog (waar ik dan graag aan bijdraag). Ik zie hier de verwarringen al welig tieren.

   Verwijderen
 6. Hmmm...ik rij ook in een redelijk grote terrein wagen. Ben er superblij mee! Vooral wanneer ik de paardentrailer erachter heb, wanneer het heeft gesneeuwd (bij ons wordt niet gestrooid) of wanneer de boerenbuur de weg tijdelijk blokkeerd in de oogsttijd.
  Betekend dit nu dat ik niks op Marktplaats mag kopen of verkopen? Betekend dit nu dat ik verder niet zuinig zou mogen willen leven? Iemand beoordelen op zijn auto vind ik nogal oppervlakkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb alleen mijn niet-begrijpen gemeld, van mij mag iedereen rijden wat -ie wil. En ook kopen waar -ie wil, of ik het nu begrijp of niet.
   En je helpt me om zoń SUV rijder te begrijpen met je uitleg. Dank je.

   Verwijderen
 7. Ik vind SUV eigenlijk wel een mooie auto. Mocht ik ooit de loterij winnen dan zou ik serieus overwegen om zo'n auto te kopen. Nu helaas veel te kostbaar in aanschaf, benzine en belastingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihihihi, ik kijk er de hele dag zo'n beetje tegenaan :) Zo'n auto, krijg inderdaad het gevoel alsof ik souterrain woon :) Van de buurman trouwens, past niet in parkeervak en voor doordeweeks heeft hij 2 andere auto's. Ach, een mens mag een hobby hebben toch?
  Sinds ik bij de Lidl boodschappen doe snap ik trouwens waar de mensen het van doen, stickers met rotary-club op de dikke auto's :) Ach, het moet ergens vandaan komen, rijke mensen zijn gewoon soms/vaak erg zuinig :)
  Weet ik nog van mijn schoonpaps :) :) :) Pas iets kopen als het ECHT tot de draad versleten is! Maar wel een dikke bankrekening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die SUV altijd een beetje vervelend. Ze zijn zo enorm groot dat ze bij mij weerstand oproepen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen