zondag 8 mei 2016

Glimlach thee

Het klussen aan het huis vordert, en heeft nu een rustpauze. Die we goed kunnen gebruiken, want na 5 weken onafgebroken klussen ben ik moe. Ik zit in de tuin met een theetje en geniet.

Een heel lekker theetje, gekregen op mn verjaardag (van een medetheeliefhebber). En de tuin is zonnig en bloeit en groeit en ruikt en alle vogeltjes zingen. En de blauwe regen is aan het uitlopen. Het is niet te heet en niet te koud, het is heeerlijk.
Ik krijg bijna tranen in mn ogen, maf he. Ik heb het gevoel dat ik de bloeiende energie in me opzuig en ik drink mn thee.
Ik voel me rustig en gelukkig. De boeddhaglimlach voel ik door mn hele lijf.
Dit is de perfect vakantie. Reisafstand: 3 stappen vanaf de achterdeur.

Het is maar voor een dagje. (Vanavond schoonouders wegbrengen naar hun vakantieadres). Daarna ga ik weer naar de baas, en op mn niet-baas dagen (ik werk 4x9) doe ik nog 2 dagen klussen. Manlief klust elke dag. En soms helpt een vriend, of huren we een specialist in (isolatie en dragende muurtjes enzo). Harder kan het dus niet (helaas, mijn planningsduiveltje is erg lastig).

We zullen wel nog een maand of anderhalf, 2 bezig zijn voordat alles af is. Met een maand zouden we kunnen verhuizen, dus we zien wel even hoe de onderhandelingen verlopen voor het oude huis. Gelukkig aan die kant niet echt stress (wel werk, met regelmatig bezichtigingen en nu de 2e onderhandeling).

Ik ga nog even lekker genieten en opladen.
Wie weet schiet er nog een oplossing voor de klusproblemen te binnen.(welke vloer? En hoe dan? En neem ik dit bod aan, of onderhandelen we met een nieuwe partij?) Wie weet blog ik ook nog over die problemen, in de hoop dat jullie nog tips hebben.
Maar nu even niet.
Nu even thee, en genieten met een glimlach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten