vrijdag 14 oktober 2016

Dat willen de klanten. Dus we hebben geen warme kleren.

Ik ben de laatste tijd vaak verdwaald in kledingwinkels. Ik weet niet waarom hoor. Gebeurt me zomaar.

Nu koop ik niet zo snel iets, maar rondkiiken en alles afwegen heb ik nu blijkbaar zin in. Of nodig. Of zoiets.

Van de week was ik weer verdwaald in een kledingwinkel, met mooie kleding. Die kan ik voor mijn werk gebruiken, op kantoor is het wel handig net gekleed te verschijnen.
Dus ik speur naar mooie kleren, waar mijn lijf goed in uitkomt. Natuurlijk wel kleren die niet na 3 maanden wegkunnen, want we praten over nieuwe kleren. Daar wil ik toch wel een paar jaar van kunnen genieten. Voor het geld en voor het milieu.
Genieten betekent ook dat ik me er (redelijk) comfortabel in voel.

En met de koudere dagen die we nu (eindelijk) hebben, zoek ik dus ook naar wat warmere kledingstukjes. Op kantoor hebben ze wel verwarming, maar die staat afgesteld op meneren. En die hebben anderhalve graad minder nodig om zich comfortabel te voelen als vrouwen, hebben ze onderzocht. Dat geloof ik, want ik heb het regelmatig koud op het werk. Als ik stilzit zeker.

(Het gaat iets beter, sinds ik naar mn werk fiets. Dan kom ik goed warm binnen en hou ik het tot de lunch wel comfortabel. Maar ik blijf de koude hoeken ontwijken en allerlei warmhoudtruukjes gebruiken)

Dus de kleren die ik zoek, moeten we me warm kunnen houden. En het viel me op dat alle blouses van dunne polydinges stofjes zijn. Van dat spul waar je in de winter extra koud in hebt, en waar je in de zomer extra in zweet (ook geen plus voor kantoor). En de jasjes zijn wel dikker, maar iets met wol kan ik niet vinden. Ook niet in de sjieke zaken.

Ik vraag dus aan een verkoopster of er ook kledingstukken zijn waar wol in verwerkt zit. Ze kijkt me verbaasd aan. Wol? Linnen? Of zelfs gewoon katoen? Nee hoor, dat willen klanten niet. Die willen dit soort stojes.
En de warmte dan? Nu de winter eraan komt, hoopte ik toch op wat koudekleding hoe charmant ook. Nee.
Nee, wat een raar idee. Jurkjes en dunne blouses waren nu juist zo in. En ze verkochten prima.
Ze keek ook of ze nog nooit eerder zo'n vraag had gehad.

Ik weet zeker dat ik niet de enige vrouw op kantoor ben, die het koud heeft. Misschien dat andere vrouwen hun huis wel op 24 stoken (anders is het niet comfortabel in jurkje of een dunnen blouse), maar ik ben toch niet de enige die de stookkosten omlaag wil?

Ik voel me dan zo'n mafkeees en zo'n freak he.
Ik wil gewoon een mooi wollen jasje of vest. Daar wil ik (voor op kantoor) ook nog wel een nieuwprijis voor betalen, als het een kwalitatief goed jasje is. Wol kan lang meegaan, dus dat moet toch wel ergens te krijgen zijn? Ik kan het niet vinden.
Niet in outdoor zaken (wel wol daar, maar geen net spul).
Niet bij de Primark (OK, dat is te goedkoop, met dat budget kun je geen wol enzo gebruiken)
Niet bij de dure dameskledingzaken. En dan snap ik het niet meer hoor.

En dan ben ik nog niet eens aan het zaniken over milieu, diervriendelijke wol, behoorlijke salarissen voor de naaisters, en andere moeilijke dingen.

Snapt iemand hoe dit werkt? Willen dames echt de verwarming overal hoog hebben (en sterven ze het dan niet af op straat?)
En vooral: iemand tips waar je wel mooie en warme kleding kan kopen?

5 opmerkingen:

 1. Bij Mango hebben ze wel mooie representatieve jasjes, en ze zijn warm genoeg.
  Ik heb een extra vest op kantoor liggen. Gelukkig een 2persoonskamer die ik zelf ook iets warmer kan stoken indien nodig, maar dan nog heb ik het vaak koud hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is het wat om thermo ondergoed te dragen. Heerlijk warm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peter Hahn heeft mooie pakken van scheerwol. Koop een pak in zwart met broek en rok. Je kunt jaren vooruit. Is wel internet. Fijn dat je na ontvangst de factuur mag betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk altijd jaloers naar de mannenkleding,alles ziet er lekker warm en confortabel uit. En bij de sames dunne flut dingetjes bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk altijd jaloers naar de mannenkleding,alles ziet er lekker warm en confortabel uit. En bij de sames dunne flut dingetjes bah.

  BeantwoordenVerwijderen