zondag 25 december 2016

Kerst in da hole

Met Kerst doen wij heel lekker. Niks.
Kerstavond is voor ons (duitsgewortelde) familie. Met kadootjes en aardappelsalade en bockworst. Gezellig.
En daarna net als de bomen even terugtrekken in je holletje. mmmmm

Kerstavond was echt ook gezellig. Misschien dat ik het voor het eerst kon beseffen, want ik ben denk ik nog nooit relaxt ervan thuisgekomen. Op mijn manier altijd kerststress gehad. Maar dit jaar niet. Misschien dat die coaching op het werk toch raak praat en goed doorwerkt. mmmm, dat is dan een mooi bonus kerstkadootje.

Na het gezamelijke vieren rustig naar huis gereden. Dat was na middernacht, dus eigenlijk al eerste kerstdag. Met zoonlief van 19 is dat geen probleem, dus heerlijk relaxt.
Zelfs de katten, die in de slaapkamer opgesloten hadden gezeten (oeps!), en dus een hoopje hadden gedaan, konden me geen stress aanjagen. Die achaermerdjes, na 10 uur in een kamer snap ik dat.
Hops, even opruimen, een wasje de machine in, en dat is ook weer gefixt.
Slapen.
Heerlijk slapen. Zonder wekker.
Wakker worden, en niet weten hoe laat het is (het is licht). Maar dat maakt lekker niet uit. Dus dat lekkere boek pakken (Broederband deel 2 -uit de bieb), en lekker lezen in bed. Manlief naast me wordt na een tijdje ook wakker en we genieten van de rust en de morgen.

Uiteindelijk opgestaan. De tijd eehhhh.... van de lunch was eigenlijk al voorbij. Maar na een uitgebreide en gezellige maaltijd zoals gisteren, heeft een mens niet direct honger, Dus ons maaltje was later, maar dat was OK.

We gaan deze hele kersttijd trouwens niet doen wat hoort. Geen kerstmenu. Manlief heeft wat groente op de markt gescoord, en er zit vast nog wel spul in de voorraadkast en de vriezer om iets lekker op tafel te toveren. We bedenken zo meteen wel wat dat wordt.

Nu zit ik met een kerstmuts op en kerstsokken aan bij de verwarming. En ga zo lekker de kerstdagen door: in m'n holletje. Lekker lezen, soezen, nadenken.
Klein beetje wat doen met getallen, als de fut er is.
Nadenken over afgelopen jaar en volgend jaar.
Wat notities maken waar over een paar weken plannen uit voortkomen. Dat hoort bij dit deel van het jaar. Goede voornemens vind ik onzin. Afvallen moet je het hele jaar doen, niet in januari. Al zou er best bij kunnen staan dat we 3 goede restaurants willen bezoeken. Is dat ook een goed voornemen?
Beetje tegendraads misschien, maar dat mag toch wel?

En vanuit dit holletje wens ik jullie fijne dagen, veel plezier en voor iedereen veel genietsels!

1 opmerking: