donderdag 16 maart 2017

Het volk heeft gewonnen

Het is een goede dag. Sinds weken sta ik eens op met hoop.
Hoop omdat mijn landgenoten blijkbaar net als ik toch íets willen doen, al weten er velen met mij niet wat. Maar stemmen kunnen we ieder geval.

En gestemd hebben we.
We hebben een uitslag met bizar veel winnaars, en eigenlijk maar 1 verliezer (als is dat wel een grote verliezer, Aschermenou). Veel partijen hebben zetels gewonnen, dus er zijn er veel blij.

Ik vind persoonlijk dat er geen partij de grote winnaar is, maar dat de grote winnaar "het volk" is. Het volk dat massaal is gaan stemmen, en duidelijk maakt dat het dit systeem niet kwijt wil.

Hoe we de regering gaan doen, wordt een puzzeltje, al is het geen onmogelijk puzzeltje. Maar goed, dat bekijken die Hagenaarse policiti maar. Vanaf nu kan ik als kiezer weinig meer.

Mijn echte zorgenpunt is dat er nog steeds 15% van de Nederlanders heeft gestemd op een partij die dingen wil die in de grondwet niet kunnen. Die een ander soort land willen, met andere grondwet en andere soorten wetten? De winst is dat dat niet genoeg is om te regeren. Pffffff
Maar helemaal blij ben ik er niet mee, met die 15%.

Alle andere mensen ben ik blij mee, al zal ik het niet met iedereen eens zijn. Aangezien nooit vertel wat ik heb gestemd, zal ik ook nu vertellen waar ik het niet mee eens ben.
Maar zolang we partijen hebben die ergens voor staan, die samen praten, plannen maken en de uitvoering goed laten lopen, ben ik blij genoeg om niet te willen verhuizen.
Om te willen blijven leven in dit land, waar we er meestal iets moois van maken. Laten we hopen dat dat deze keer ook weer lukt, en ons land een goed leven kan bieden voor iedereen die er woont en zijn best wil doen voor een goed leven.
En de uitslag geeft genoeg hoop dat we dat weer gaan doen!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het schokkend dat de VVD gewonnen heeft. Hij wilde de bijstandsuitkeringen verlagen.
  Ze zeiden gisteren dat het lang zal duren voordat er een nieuwe regering is gevormd.
  Ik ben bang dat drie partijen teveel zijn om samen één te zijn voor weer volledig vier jaar.
  Het was bijzonder dat er vier jaar werd geregeerd.
  Fijn dat er zoveel mensen gestemd hebben. Maar als dat ten gunste was van Denk, ben ik er niet zo blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ten opzichte van de populisten, is er gewonnen. Dat het gemiddelde naar rechts is gegaan, is niet direct mijn voorkeur ook. DENK is (nog) zo klein, daar zitten mijn zorgen niet. Ook niet bij Forum voor Democratie. Noch SGP.

   Om n regeringf samen tel stellen zullen t 4 partijen worden (als iedereen zich houdt aan de uitspraak niet samen met PVV te regeren). Dus regering samenstellen zal idd wel ff duren, en of die regering t 4 jaar volhoudt....
   Voorlopig is de opkomst en de uitslag een positief signaal bij wat het had kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen