zaterdag 13 september 2014

Interesse in hypotheek verhaal?

Bij een van mijn eerste blogs, vroeg het rijke wijf of ik uitleg over hypotheken wilde geven. Ik weet zo veel van financien, vond ze.

Nou ja, veel. Ik ben geen financieel adviseur.
Ik ben wel een uitzoekert, van opvoeding, hobby en beroep. En als het dan om veel geld gaat, wil ik wel weten hoe en wat. Hallo, ze kunnen je wel alles wijsmaken! (soms lukt dat, maar dat ga ik ze dus niet kado geven he).
Dus ik heb de afgelopen jaren wel voor mezelf helder proberen te krijgen hoe het nu zit met hypotheken. Het meeste vond ik niet zo ingewikkeld, al stond het soms wel ingewikkeld op websites of in boeken. Maar de principes zijn wel te overzien, als je de moeilijke woorden weglaat. Tenminste, zo zit het in mijn hoofd.
En ik heb de laatste tijd wat uit dat hoofd gehaald en (hopelijk) leesbaar klaargezet in een blog of wat. Was eigenlijk best grappig om te doen.

Ik kan natuurlijk voor niemand voorschrijven wat het best is. Iedereen moet zelf z'n eigen keuzes maken. En de keuzes doorrekenen is iets wat mensen zelf zullen moeten doen, of laten doen. Maar ik zou het best een aardig idee vinden als mensen m'n blog lezen, en daarna met zelfvertrouwen naar een adviseur gaan, en zich daar niet van de sokken laten praten. Drogredeneringen zien, omdat ze snappen hoe het werkt. Of zelf alternatieven overdenken, omdat ze het principe snappen.
Nu ben ik wel benieuwd. Zijn er mensen die dat nu willen lezen, hoe een hypotheek werkt, en welke keuzes een mens daarin heeft?


2 opmerkingen:

  1. Ja, heel graag. Enerzijds denk ik onze hypotheek te begrijpen, anderzijds heb ik vragen en twijfels. Ook al gesteld aan de adviseur, maar mijn onderbuik gevoel werd niet rustiger van zijn antwoorden. Ik ben dus héél benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen